Ha szeretnéd idén csokitojás helyett/mellett valami mással is meglepni a locsolókat, a rokonokat, a barátokat húsvétkor, akkor próbáld ki ezeket a mogyorós csokigolyókat.
Elrontani szinte lehetetlen! Arra kell csak vigyázni, hogy teljesen kihűljön a massza, mert csak úgy tudunk majd belőle szép gombócokat formázni. Készülhet tejcsokoládéból, vagy akár fehér csokoládéból is, ízesíthetjük őrölt gyömbérrel, fahéjjal, reszelt citrom- vagy narancshéjjal.
Mi most tortadarában és apróra vágott natúr mogyoróban forgattuk meg a kész gombócokat, de ugyanígy használhatunk akár kókuszreszeléket, akár színes szórócukrot is. Különleges és izgalmas az a gombóc, amit felaprított sós mogyoróban forgatunk meg.
A kész gombócokat hűtőben kell tartani. Bonbonosdobozban, szép celofántasakba csomagolva kedves – és nagyon finom – ajándék lesz húsvétkor.
Elkészítési idő: 35 perc + pihentetési idő
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl habtejszín (nem felverve)
- 6 dkg apróra vágott mogyoró
A bevonáshoz:
- Dr. Oetker Tortadara kakaós
- 5 dkg apróra vágott mogyoró