A húsvéti menü elképzelhetetlen tojás és sonka nélkül. Mi most egy igazi ínyenc reggelit hoztunk, a klasszikus húsvéti hozzávalókból: egy parmezános pirítóst, prosciutto sonkával, tojással és friss spárgával. Íme:
Parmezános pirítós sonkával, tojással és spárgával
Hozzávalók:
2 főre
- 2 ek. olívaolaj
- 8 szál spárga, a végük lecsippentve
- 1 szál friss rozmaring
- 2 szelet ropogós kenyér (például ciabatta)
- 1/4 csésze reszelt parmezán
- 2 tojás
- 4 vékony szelet prosciutto sonka
- 1/4 tk. só
- 1/4 tk. frissen őrölt bors
Elkészítés:
- Hevíts fel egy evőkanálnyi olajat egy serpenyőben, és nagyjából 5 perc alatt puhítsd meg rajta a spárgát. Tedd félre.
- Most öntsd a másik evőkanál olajat a serpenyőbe, és dobd bele a rozmaringot is! Ha forró, vedd ki belőle, és pirítsd meg a kenyereket az olajon. Szórd rájuk a parmezánt, és hagyd őket még a forró serpenyőben, hogy rájuk olvadjon a sajt.
- A tojásokból készíts tükörtojást.
- A sajtos kenyérszeletekre tégy 2-2 szelet sonkát, majd a spárgát, ezután pedig 1-1 tojást. Sózd, borsozd ízlés szerint. Jó étvágyat!