Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1/3 bögre cukor
- 1/3 bögre darált mák
- 1/4 bögre citromlé
- 1 tojás
- 2 citrom reszelt héja
- 1 ek. étolaj
- 1 mk. sütőpor
- 1 mk. vaníliaaroma
- 1/2 mk. só
Nagyobb edénybe mérd ki a lisztet. Keverd hozzá a cukrot, a citromhéjat, a darált mákot, a sót és a sütőport. Egy másik edényben, lehetőleg robotgéppel keverd habosra a tejet a tojással, az étolajjal, a vaníliaaromával és a citromlével. Végül keverd a száraz hozzávalókhoz a tejes keveréket, ügyelve, hogy csomómentes legyen. A hagyományos palacsintatésztánál kissé sűrűbb tésztát kell kapnod.
Hagyd állni legalább 20 percet. Keverd össze ismét a bögrés palacsintát, ha szükséges, szódavízzel kissé hígítsd.
Olajjal kend ki a palacsintasütőt, forrósítsd fel, és egyenként süsd ki a palacsintákat.