Minden thai étteremben tett látogatásodkor pad thai salátát rendelsz? Netán volt szerencséd egyenesen Thaiföldön kipróbálni ezt a specialitást? Jó hírünk van, ugyanis a saját konyhádban is könnyen elkészítheted! Ha épp diétázol, akkor sem kell csüggedned, hiszen ez a fogás a fogyókúrába is belefér. Felkészültél a pikáns, thai ízáradatra? Akkor jöjjön a recept!
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
A szószhoz:
- 3 ek. szójaszósz
- 3 ek. szezámolaj
- 1 ek. halszósz
- 1 ek. méz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. csilipehely
- 1 lime leve
A salátához:
- 1 nagyobb uborka
- 1 nagyobb répa
- 2 csirkemell
- 3-4 szál újhagyma
- 1 csokor koriander
- 1 csokor menta
- zúzott földimogyoró
Elkészítés:
- Egy tálban keverd össze a dresszing hozzávalóit. Tedd félre.
- Az uborkát és a répát reszeld vékony csíkokra.
- Forgasd össze a feldarabolt, sült csirkemellel és a fűszerekkel.
- Locsold meg az öntettel, és tálald mogyoróval.
Forrás: Proper Tasty