Hamarosan már friss zöldborsót is kaphatunk, de addig is fagyasztottból is elkészíthetjük ezeket az isteni zöldséges fasírtokat. Az alábbi recept könnyű, egészséges, vegán, és tényleg percek alatt elkészül – érdemes kipróbálni, mert így a gyerekeket is garantáltan rávehetjük egy kis borsóevésre!
Hozzávalók:
- 250 gramm fagyasztott zöldborsó
- 1 evőkanál olívaolaj (plusz extra a sütéshez)
- 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 140 gramm csicseriborsóliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 2 evőkanál friss vagy szárított zöld fűszer (petrezselyem, menta, bazsalikom stb.)
A joghurtos szószhoz:
- 1 csésze szójajoghurt
- friss zöld fűszerek
- 1 citrom leve
- egy csipet só
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral!
2. A borsót egy kevés vízzel pároljuk meg egy serpenyőben a zacskón olvasható utasítások szerint!
3. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és pirítsuk rajta üvegesre a hagymát, illetve a fokhagymát! Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a zöldborsót is, és az egészet pürésítsük robotgépben!
4. Adjuk a keverékhez a csicserilisztet, a szódabikarbónát, a sót és a zöld fűszereket, míg ragadós masszát kapunk. Vizes kézzel formázzunk fasírtokat belőle, majd helyezzük el őket a sütőpapírral bélelt tepsibe!
5. A pogácsákat kenjük be olívaolajjal és 15-18 perc alatt süssük készre őket (útközben egyet fordítva rajta).
6. A joghurtos mártogatóshoz keverjük össze az alapanyagokat – a fasírtok mellé tálaljuk!