Kicsit félve mondjuk ki, hogy létezik istenibb édesség az eredeti Oreo keksznél, pedig így van: a házi készítésű krémes-keksz ugyanis még a boltit is felülmúlja! A tökéletes ízharmónia garantált, az keksz és a krém állaga pedig valóra váltja minden álmodat. Ha kipróbálnád, íme a recept:
Oreo keksz házilag
Hozzávalók:
- 1 csésze sótlan vaj
- 1 csésze cukor
- 2 tojás
- 2 csésze liszt
- 1 és 1/4 csésze étcsoki-, vagy kakaópor
- fél tk. szódabikarbóna
- A krémhez:
- fél csésze vaj
- 2 csésze porcukor
- 1 tk. vaníliakivonat
Elkészítés:
- Az olvadt vajat és a cukrot robotgép segítségével dolgozd össze, majd keverd hozzá a tojásokat is.
- A lisztet, az étcsokoládéport és a szódabikarbónát szitán keresztül add a tésztához, majd alaposan keverd össze.
- A masszát ezután gyúrd össze, csavard folpackba, és 1 órán át pihentesd a hűtőben.
- Ha letelt, nyújtsd ki a tésztát nagyjából fél centi vastagságúra, és szaggass ki belőle kis karikákat! Helyezd őket sütőpapírra, és 160 fokos sütőben 15 percig süsd.
- Ezalatt láss hozzá a krémhez: robotgéppel keverd össze a vajat, a porcukrot és a vaníliát.
- Nem maradt más hátra, mint összeállítani a kekszeket, és élvezni az ízeket!