A spenót fogyasztása elsősorban magas vastartalma miatt nagyon egészséges, de a rostok és antioxidánsok miatt is ajánlott. Meg azért is, mert finom. Az alábbi spenótgolyók tökéletesek lehetnek napközbeni nassolnivalónak, de a gyerekeket is tutira rá tudjuk venni velük a spenótevésre! Mi valamilyen könnyed, joghurtos szószt is el tudnánk képzelni hozzá!
Hozzávalók:
- 220 gramm friss spenótlevél megmosva
- 3 tojás
- 1/2 (60 gramm) csésze reszelt sajt
- 1 csésze (75 gramm) panko morzsa
- 1/4 csésze friss zöldfűszer (bazsalikom vagy koriander)
- 1/2 tk. fokhagymasó
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra!
2. A megmosott spenótleveleket öntsük le forrásban lévő vízzel. Fedjük le, és tegyük félre 3 percre.
3. A megfonnyadt spenótleveleket mossuk át hideg vízzel, majd csöpögtessük le! A leveleket vágjuk apróbb darabokra.
4. Egy nagy tálban keverjük össze az alapanyagokat, míg egyenletes masszát kapunk. A tenyerünkkel formázzunk kis golyókat és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe!
5. 15-20 perc alatt süssük készre őket!