Úgy döntöttünk, dacolunk ezzel a borús idővel egy igazi, kánikulába való fagyirecepttel! Készítsd el már most, vagy raktározd el a receptjét a hőség idejére, de ezt a krémes és üdítő, cukor- és tejmentes mangófagyit biztos, hogy ki kell próbálnod!
Vegán mangófagyi pisztáciával
Hozzávalók:
- 4 érett mangó
- 3/4 csésze sűrű kókusztej
- 3-4 ek pisztáciamorzsa
Elkészítés:
- A meghámozott, feldarabolt mangót dobd turmixgépbe. Turmixold krémesre, majd tedd félre.
- A kókusztejet verd habosra, majd a mangópürével együtt tedd vissza a turmixba, és keverd össze.
- Öntsd a krémet egy tálba, és keverd bele a pisztáciamorzsát.
- Lefedve tedd be a mélyhűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára. Fogyasztás előtt engedd, hogy felengedjen egy kicsit, majd tálald még egy kis pisztáciával a tetején. Élvezd!
Tipp: ha van házi fagylaltgéped, használd azt a turmix helyett!