Gasztro

A legfinomabb spárgakrémleves, friss spárgából

Megunhatatlan a spárga, még ha szezonjában állandóan ezt esszük is, mert annyiféleképpen lehet elkészíteni. A spárgakrémleves pedig az egyik tuti befutó, ha spárgás ételről van szó. Egyszerű elkészíteni, és még a gyerekek is garantáltan repetát kérnek belőle.

A spárgakrémleves azért szuper választás, mert a spárga kedvező élettani hatásai miatt mindenkinek ajánlott a fogyasztása, ugyanakkor hollandi mártással nyakon öntve nem biztos, hogy el tudjuk adni az időnként finnyás gyerkőcöknek. Pedig nekik is jól jön, hiszen a spárgában, s így a spárgakrémlevesben is, sok a rost, vitaminban és folsavban gazdag. Emellett aminosavakban is gazdag, míg kalóriatartalma csekély.

Induljon a tavaszi menü spárgakrémlevessel!

A növény rajongói tudják, hogy a spárgakrémlevesen túl millióféleképpen elkészíthető a spárga: istenien finom a belőle készült köret, főétel, saláta, tészta vagy torta is. De nekünk most a legízletesebb mégis a spárgakrémleves.

Spárgakrémleves hozzávalói:

  • 50 dkg spárga
  • 0,5 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 3,5 dl zöldség alaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
A legfinomabb spárgakrémleves, friss spárgából

A spárgakrémleves elkészítése:

  • A spárgákat meghámozzuk, a fejét mindegyiknek levágjuk, és félretesszük. A megmaradt szárát feldaraboljuk.
  • A meghámozott és megroppantott fokhagymagerezdeket olívaolajon megfuttatjuk. Vigyázzunk nehogy megégjenek, majd kivesszük őket a serpenyőből. Ez adja majd az ízletes spárgakrémlevesünk alapját.
  • Ezután tesszük a feldarabolt spárgát a fokhagymás olívaolajba, sózzuk és borsozzuk, majd nagyjából 10 percig pároljuk.
  • Közben készítsünk egy adag zöldségalaplevet és adjunk egy merőkanálnyival a spárgákhoz és főzzük további húsz percet fedő alatt. Közben, ha elforrt az alaplé, pótoljuk egy újabb adaggal.
  • Ha kész, turmixoljuk teljesen homogénra az egészet.
  • Egy másik serpenyőben, olvasszuk meg a vajat és futtassuk meg rajta a korábban levágott spárgafejeket, majd pároljuk meg őket, roppanósra.
  • Tálalás előtt adjunk a leveshez kevés tejszínt és a megpárolt spárgafejeket.
  • Ha szeretnénk extrákkal turbózni a spárgakrémlevest, tálaláskor szórjuk meg pirított fenyőmaggal.

Főzzünk spárgával!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top