A spanyol konyha legnépszerűbb hideg levese egészséges és nagyon finom, épp ezért ma már világszerte kedvelt recept. A hagyományos gazpacho paradicsomos alapú, és sok fűszerrel készül, ez a recept viszont egy kis édes, görögdinnyés ízhatással teszi még nyáriasabbá és finomabbá az ételt!
Hozzávalók:
- 4 csésze kimagozott, kockára vágott görögdinnye
- 1 kígyóuborka felkockázva, két részre osztva
- 3 közepes paradicsom felkockázva, két részre osztva
- 1 kaliforniai paprika felkockázva, két részre osztva
- 1/3 csésze újhagyma felkarikázva, két részre osztva
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- 3-4 evőkanál vörösborecet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1-2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1/2 jalapeno paprika (opcionális)
Elkészítés:
1. A zöldségek egyik felét tegyük félre, a másikat robotgépben mixeljük össze. Adjuk hozzá a fokhagymát, a dinnyét, a bazsalikomot, az ecetet, az olajat és a fűszereket – turmixoljuk teljesen pépesre.
2. A levest öntsük ki egy tálba, és keverjük bele a megmaradt, apróra kockázott zöldségeket. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, hidegen tálaljuk.