A klasszikus sajttorta elkészítése időigényes meló, ezért bármilyen isteni is, csak különleges alkalmakkor látunk neki. A most következő, leegyszerűsített, sütés nélküli sajttortát alig 15 perc összedobni – ízeiben pedig aligha marad el a klasszikus felmenője mögött! Íme:
Sütés nélküli sajttorta
Hozzávalók:
12-16 szelethez
Az alaphoz:
- 1,5 csésze graham kekszmorzsa
- 2 ek. barna cukor
- 6 ek. vaj
A krémhez:
- 450 g krémsajt
- 400 ml sűrített tej
- 2 ek. frissen facsart citromlé
- 1 ek. vaníliakivonat
Elkészítés:
- Aprítógépben dolgozd össze a kekszmorzsát, a cukrot és a vajat, majd béleld ki vele egy kivajazott, 23 centi átmérőjú tortaforma alját és oldalát (2-3 centi magasan). 10 percre tedd be a hűtőbe.
- Közepes fokozaton verd fel a krémsajtot, majd öntsd hozzá a sűrített tejet, a citromlevet és a vaníliát. Nagyjából 2 percen át keverd tovább, amíg teljesen sima nem lesz.
- Öntsd a krémet a tortára, és egyengesd el egy spatulával a tetejét. Minimum 4 órára vagy egy egész éjszakára tedd hűtőbe. Tálald friss gyümölccsel.