nlc.hu
Gasztro
Könnyű hétvégi saláta, amit te is szeretni fogsz

Könnyű hétvégi saláta, amit te is szeretni fogsz

Mindig jól jön egy új salátarecept, és különösen igaz ez most, hogy elkezdtünk készülni a nyári bikiniszezonra. Rajtunk nem múlik a bombaforma, hozzuk a jobbnál jobb kímélő recepteket.

 

Zöldsaláta zöldborsóval és mentalevéllel

Hozzávalók:

  • 15 dkg zsenge szárzeller
  • 10 dkg friss vagy mirelit zöldborsó
  • 1 közepes alma
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 bő marék menta
  • 2-2 marék frisée és radicchio saláta

a mézes-mustáros öntethez:

  • só és frissen őrölt bors
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 kávéskanál magos mustár
  • 1 kávéskanál citromlé
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A zöldborsót friss vagy húsleveskockából készített levesben pár perc alatt puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. Közben összekeverjük az öntet hozzávalóit. A zellerszárakat, az almát karikázzuk fel vékonyra, a salátaleveleket tépkedjük össze, aztán mindent keverjünk össze egy nagy tálban a mentalevéllel és a borsóval. Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk rá a mézes öntetet.

A receptet a Wannabe Chef bloggere készítette. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top