Zöldsaláta zöldborsóval és mentalevéllel
Hozzávalók:
- 15 dkg zsenge szárzeller
- 10 dkg friss vagy mirelit zöldborsó
- 1 közepes alma
- 2 szál zellerlevél
- 1 bő marék menta
- 2-2 marék frisée és radicchio saláta
a mézes-mustáros öntethez:
- só és frissen őrölt bors
- 1 kávéskanál olívaolaj
- 1 kávéskanál méz
- 1 kávéskanál magos mustár
- 1 kávéskanál citromlé
Elkészítés
A zöldborsót friss vagy húsleveskockából készített levesben pár perc alatt puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. Közben összekeverjük az öntet hozzávalóit. A zellerszárakat, az almát karikázzuk fel vékonyra, a salátaleveleket tépkedjük össze, aztán mindent keverjünk össze egy nagy tálban a mentalevéllel és a borsóval. Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk rá a mézes öntetet.
A receptet a Wannabe Chef bloggere készítette.