1. A lényeg a hús
A hamburger szíve a bucik közé ékelt szaftos húspogácsa. A hangsúly pedig a szaftoson van, hiszen itt nem kell finomkodni a sovány húsokkal, minél zsírosabb a marha, annál istenibb lesz a burgerünk. Válasszunk jó minőségű, de zsíros marhahúst, ha pedig bizonytalanok vagyunk, konzultáljunk hentesünkkel!
2. Fűszerezz bátran!
A másik alapvető hiba a hús óvatoskodó fűszerezése, amitől mindenféle mártás és zöldség ellenére is jellegtelen ízű lesz a burgerünk. Ne sajnáljuk a sót és a borsot, amikor a húspogácsákat készítjük, ezek hozzák ki a hús természetes ízét, és segítenek a ropogós kéreg kialakításában is.
3. Tűzforrón
Az is fontos, hogy az olaj, amelyben a húst sütjük, elég forró legyen, hiszen így érhetjük el a hús kívül ropogós, belül krémes állagát.
4. Az ördög a részletekben
A hamburgerkészítés egyik legalapvetőbb titka a türelem és a részletekre való odafigyelés. Most nem egy reggeli sajtos szendvicset készítesz, amelybe csak úgy belepakolod a feltéteket. Figyelj például arra, hogy az összeállítás előtt megpirítsd a bucikat; hogy a zöldségek frissek és hidegek maradjanak felhasználás előtt; hogy ízletes, jó minőségű alapanyagokat válogass össze!
5. Légy türelemmel!
Tudjuk, hogy nagy a kísértés, de a hús kisütése, illetve a burger összeállítása után várj öt percet, mielőtt beleharapnál csodálatos teremtményedbe. Ez idő alatt a húsban lévő nedvek szétáradnak, és bezáródnak a hús szövetébe, így csak még szaftosabb lesz a végeredmény!