Ha egyszer elkészíted ezt az isteni, vegán karamellszószt, nem lesz olyan étel, amire ne akarnád rápakolni. A reggeli joghurtra? Mehet! A zabkására? Naná! Kávéba, vagy fagyira? Még szép! A karamell a kókusztejtől krémesen sima állagot kap, ezért lesz olyan ellenállhatatlan! Íme a recept:
Kókusztejes karamellszósz
Hozzávalók:
- 1 konzerv (400 ml) kókusztej
- 1/3 csésze agavé- vagy juharszirup
- 1/4 csésze barna cukor
- 1/2 tk. vaníliakivonat
- 1/4 tk. só
Elkészítés:
- A vanílián kívül minden hozzávalót keverj össze, és forralj fel. 3-4 percig hagyd forrni, majd kapcsolj alatta közepes lángra.
- Hagyd 50-60 percig alacsony lángon főni (tűzhelytől függően, lehet, hogy kevesebb idő is elég), hogy minél jobban besűrűsödjön, majd vedd le a tűzről, és keverd bele a vaníliát. Hagyd további 1 órát állni, és csak ez után tedd be a hűtőbe, ahol még tovább sűrűsödik majd.