Kukoricából készült krémlevest már biztos kóstoltál, az avokádóból azonban lehet, hogy eszedbe sem jutna levest készíteni – pedig tökéletes krémleves-alapanyag! Íme, egy pikáns krémleves, amelybe kukorica és avokádó is került, az eredmény pedig mennyei lett!
Kukoricás-avokádós krémleves
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 1/4 csésze olívaolaj
- 1 hagyma
- 2 kukoricacső szemei (egy kisebb konzervkukorica)
- 4 csésze csirkeleves-alaplé
- 1 nagy avokádó
- 1 jalapeno paprika
- só
- avokádószeletek, kukorica, snidling
Elkészítés:
- Hevítsd fel az olajat, dobd rá a felaprított hagymát, és 6-7 percig puhítsd.
- Öntsd az edénybe a kukoricaszemeket és az alaplevet. Forrald fel, majd közepes lángon 10 percig főzd.
- Öntsd át a levest egy turmixgépbe, add hozzá az avokádót és a paprikát. Pürésítsd simára.
- Tedd vissza a tűzre, és ízesítsd ízlés szerint sóval.
- Tálaláskor díszítsd avokádószeletekkel, szórd meg kukoricával és snidlinggel. Jó étvágyat!