A (túl)érett banánokból nem csak banánkenyeret süthetsz: íme, egy isteni és mutatós fordított sütemény, amelyből szuper desszert vagy mennyei uzsonna is lehet. Az elkészítése pedig pofonegyszerű!
Fordított banános süti
Hozzávalók:
16 adaghoz
- 3-4 túlérett banán hosszában félbevágva
- 8 ek. sótlan vaj
- 1 csésze barna cukor
- 3 csésze liszt
- 1 és 3/4 csésze cukor
- 1 és 1/2 tk. sütőpor
- 3/4 tk. só
- 3 tojás
- 3/4 csésze repceolaj vagy olvasztott vaj, kihűlve
- 1 csésze sima vagy bármilyen alternatív tej
- 1 ek. vaníliakivonat
Elkészítés:
- 170 fokra melegítsd elő a sütőt. Olajozz ki egy tepsit, és helyezd el az aljában a félbe vágott banánokat. Tedd félre.
- A vajat serpenyőben melegítsd fel, majd öntsd rá a barna cukrot. Hagyd karamellizálódni, majd öntsd rá a banánokra.
- A lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót keverd össze egy nagy tálban. Add hozzá a tojásokat, az olajat, a tejet és a vaníliát, majd robotgéppel keverd össze.
- A tésztát egyenletesen öntsd a banánokra. 40-50 percre mehet a sütőbe, fogyasztás előtt pedig 15 percet hagyd hűlni. Jó étvágyat!