Egy hétköznap estén is megérdemled, hogy valami igazi ínyencséggel kápráztasd el magad! Ezt a körtés salátát munka után is könnyedén összedobhatod, de vacsorapartikon is bevetheted, hiszen amilyen elegáns, olyan istenien finom is!
Sült körte kéksajttal, salátaágyon
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 6 szelet vékony baconszalonna
- 2 körte
- 3 ek. méz
- 1/4 csésze morzsolt kéksajt
- 2 ek. citromlé
- 1 ek. olívaolaj
- 1/4 tk. só
- 170 g rukkola
- 1/4 csésze pörkölt dió
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt, egy tepsit pedig bélelj ki alufóliával.
- A baconszeleteket helyezd először a tepsire, majd a tetejükre tedd rá a meghámozott, félbevágott, kimagozott körtéket a közepükkel lefelé fordítva. Locsolj rá másfél evőkanálnyi mézet, majd süsd 15 percig.
- Vedd ki a tepsit a sütőből, és fordítsd felfelé a körtéket. A közepükbe tégy egy-egy evőkanálnyi sajtot, majd 10 percre tedd vissza őket a sütőbe.
- Tálalás előtt keverd össze a citromlevet, a sót és az olajat egy nagy tálban. Forgasd össze alaposan a rukkolával.
- Oszd négyfelé a rukkolát, és helyezz mindegyik tányér tetejére egy fél körtét és néhány szelet bacont. Kínáld meg egy kis pörkölt dióval, és locsold rá a maradék mézet a tetejére. Jó étvágyat!