Palacsinta, te örök klasszikus, azóta imádunk, hogy a nagyi először kínált fel házi eperlekvárral és homokszerűen porcogós kakaókeverékkel! A világklasszis kedvenc receptje persze ott van mindenki kisujjában, de mi gondolunk azokra is, akiknek valamilyen ételallergia vagy életmódváltás miatt le kellett mondaniuk a palacsintáról. Legalábbis a régi formájában!
Hozzávalók:
- 2 csésze zabliszt
- 1 és 1/2 csésze gluténmentes lisztkeverék
- 1/2 csésze mandulaliszt
- 1 és 1/2 ek. sütőpor
- 1 tk. só
- 1 és 1/2 tk. fahéj
- 1/4 tk. szerecsendió
- 2 érett banán
- 3 ek. olvasztott kókuszolaj (és még több a sütéshez)
- 2 és 1/2 ek. juharszirup
- 2 és 1/4 csésze mandulatej
- 3/4 csésze apróra vágott dió
- 1/4 csésze zabpehely
A tálaláshoz:
- még több juharszirup
- banánkarikák
- mogyoróvaj
Elkészítés:
1. Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket, a fűszereket és a sütőport. Tegyük félre.
2. Egy másik tálban törjük össze a banánokat, majd adjuk hozzá a 3 evőkanál kókuszoajat, a juharszirupot és a mandulatejet!
3. Keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, hogy egyenletes masszát kapjunk! Adjuk a keverékhez az apróra vágott diót és a zabpelyhet is!
4. Egy serpenyőben hevítsünk kókuszolajat és süssük ki benne a palacsintákat. Ne a magyaros verzióra számítsunk, hanem a vastagabb és kicsit kisebb amerikai palacsintára!
5. Tálaláshoz kínálhatunk hozzá kockázott banánkarikákat, mogyoróvajat és még több juharszirupot!