A morzsás sütiket szuperegyszerű elkészíteni, ehhez a verzióhoz ráadásul egyetlen (sütésálló!) serpenyő is elegendő. A végeredmény könnyed, gyümölcsös sütemény, forró, édes barackkal az alján és aranybarnára sült morzsával a tetején!
Hozzávalók:
- 2 ek. sózatlan vaj
- 7 barack kimagozva, félbevágva
- 1/3 csésze kristálycukor
- 1 és 1/2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 tk. fahéj
- egy csipet só
A morzsához:
- 2 csésze finomliszt
- 1/2 csésze cukor
- 1 és 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- egy csipet só
- 8 ek. sózatlan vaj felkockázva
- 1/2 csésze iró (vagy tejföl)
- 1 nagy tojás
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy sütőbe helyezhető serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd vegyük le a tűzről adjuk hozzá a barackokat, és forgassuk alaposan meg benne!
2. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot, a kukoricakeményítőt, a fahéjat és a sót! Ezt is borítsuk a barackokra!
3. Készítsük el a morzsát: először keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót! Morzsoljuk hozzá a vajat is, apró morzsákat kell kapnunk!
4. Alakítsunk ki mélyedést a lisztes keverék közepén, öntsük bele az írót és üssük bele a tojást. Továbbra is morzsás tésztát kell gyúrnunk belőle!
5. A morzsát morzsoljuk a barackok tetejére, majd tegyük a serpenyőt a sütőbe 35-40 percre! Melegen tálaljuk, esetleg vaníliafagyival!