Gasztro

Ha a zabkását már unod: quinoakása karamellizált banánnal

Ha elkészíted ezt az isteni quinoakását, olyan lesz, mintha desszertet reggeliznél!

A zabkása szuper reggeli, de egy kis változatosság sosem árt! Készítsd most a reggeli kását quinoából – megmutatjuk, hogyan dobhatod fel, hogy ellenállhatatlan legyen!

Quinoakása karamellizált banánnal

Ha a zabkását már unod: quinoakása karamellizált banánnal

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • 1 csésze megfőtt quinoa
  • 3/4 csésze kókusztej
  • 1 banán
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1/4 tk. szerecsendió
  • 2 ek. dió
  • 1 ek. agavészirup
  • 1 ek. vaj
  • 1-2 ek. mandulavaj (opcionális)

Elkészítés:

  1. A felkarikázott banánokhoz add hozzá a fűszereket, a diót és az agavét, és forgasd össze.
  2. Egy serpenyőben közepes láng felett olvaszd fel a vajat, majd dobd rá a banánt.
  3. Nagyjából 5 percig főzd, amíg a banán karamellizálódni nem kezd.
  4. A quinát oszd el kétfelé, és önts rá kókusztejet. A mikróban melegítsd fel.
  5. A karamellizált banánt púpozd a quinoa tetejére. Végül mandulavajjal, gojibogyóval vagy chiamaggal is megkínálhatod. Jó étvágyat! 

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top