Egy kiadós, minden földi jóval megpakolt kuszkuszsaláta a legjobb köretválasztás egy nyári grillpartira, de akár egy könnyű ebédként vagy vacsoraként is megállja a helyét, ha már ráuntál a zöld salátára. Íme, egy igazi nyári, izraeli ihletésű kuszkusz, barackkal, pisztáciával és aszalt gyümölcsökkel!
Izraeli kuszkuszsaláta
Hozzávalók:
- 2 csésze izraeli nagy szemű kuszkusz
- 1 csészényi aszalt gyümölcs (áfonya, meggy vagy vegyesen) apróra vágva
- 1 csésze felkockázott őszibarack vagy nektarin
- 3/4 csésze durvára aprított pisztácia
- 1/4 csésze menta, felaprítva
- 1/3 csésze extraszűz olívaolaj
- 2 ek. felaprított snidling
- 2 tk. dijoni mustár
- 2 ek. balzsamecet
- 1-2 tk. méz
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
- A kuszkuszt a csomagolása szerint főzd meg. Ha elkészült, keverd össze a gyümölcsökkel, a pisztáciával és a mentával.
- Egy kis, zárható üvegben keverd össze az olajat, a snidlinget, a mustárt, a balzsamecetet és a mézet. Adj hozzá pár csipet sót és borsot, majd rázd össze alaposan.
- A dresszinget locsold a kuszkuszra, és alaposan forgasd össze vele.
- Fogyaszthatod melegen, de érdemes 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy igazán összeérjenek az ízei. Jó étvágyat!