Házi fagylaltot és jégkrémet készíteni mindig jó buli. Ráadásul, ha otthon készítjük a jeges finomságokat, még egészségesebbé is tehetjük őket: mi választjuk meg, mennyi és milyen édesítőszerrel készüljenek, és így természetesen a tartósítószerektől is mentesülünk. Szezonindítónak jöjjön egy frissítően krémes, kókuszos-mangós jégkrém!
Egyszerű mangós jégkrém
Hozzávalók:
- 1 konzerv kókusztej
- 300 g fagyasztott mangó
- 2 ek. édesítő (pl. méz)
- opcionális: egy túlérett banán
Elkészítés:
- Minden hozzávalót turmixolj össze.
- Öntsd a krémet jégkrémformákba, és tedd be őket a fagyasztóba
- Fél óra múlva szúrd a közepükbe a pálcikákat, majd tedd vissza őket 3-4 órára.