A nagy melegben úgysem kívánjuk a fojtogató csokoládés édességeket, szóval érdemesebb lehet inkább egyszerű, könnyed sajttortákat készíteni. Ez a verzió egyrészt azért különleges, mert egészséges avokádó kerül a krémbe, másrészt azért is, mert friss lime hozza ki az édesség ízét.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 9 Graham-keksz
- 1 evőkanál cukor
- 4 evőkanál olvasztott vaj
A krémhez:
- 1 és 1/4 csésze zsíros tejszín kétféle osztva
- 1 csomag zselatinpor
- 340 gramm krémsajt
- 1 nagy avokádó meghámozva és kimagozva
- 2 lime leve és reszelt héja
- 1 csésze kristálycukor
Elkészítés:
1. A kekszet törjük finom, porszerű morzsalékká, adjuk hozzá a cukrot és az olvasztott vajat. Nyomkodjuk bele a keveréket egy tortaformába, majd tegyük a mélyhűtőbe 10 percre.
2. Az 1/4 csésze tejszínt tegyük egy kis bögrébe, és adjuk hozzá a zselatint – hagyjuk állni 5 percig.
3. Robotgépben dolgozzuk össze a maradék tejszínt, a krémsajtot az avokádót, a lime levét és héját, valamint a kristálycukrot, amíg egyenletes masszát nem kapunk.
4. A zselatinos keveréket tegyük a mikróba 15-20 másodpercre (vigyázat, a tejszín könnyen kifut), majd adjuk hozzá melegen a sajttortakrémhez – keverjük ezt is össze a robotgépben.
5. Öntsük a masszát a hideg tortaalapra, és tegyük a tortát mélyhűtőbe 1-2 órára. Tálalás előtt 30 perccel tegyük át a hűtőbe.