Gasztro

Avokádós-lime-os sajttorta sütés nélkül

A krémes, szuper egészséges avokádó most édes sajttorta alapanyaga lesz, kísérőként pedig friss, üde lime-ot kapott maga mellé!

A nagy melegben úgysem kívánjuk a fojtogató csokoládés édességeket, szóval érdemesebb lehet inkább egyszerű, könnyed sajttortákat készíteni. Ez a verzió egyrészt azért különleges, mert  egészséges avokádó kerül a krémbe, másrészt azért is, mert friss lime hozza ki az édesség ízét.

Avokádós-lime-os sajttorta sütés nélkül 

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 9 Graham-keksz
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál olvasztott vaj

A krémhez:

  • 1 és 1/4 csésze zsíros tejszín kétféle osztva
  • 1 csomag zselatinpor
  • 340 gramm krémsajt
  • 1 nagy avokádó meghámozva és kimagozva
  • 2 lime leve és reszelt héja
  • 1 csésze kristálycukor

Elkészítés:

1. A kekszet törjük finom, porszerű morzsalékká, adjuk hozzá a cukrot és az olvasztott vajat. Nyomkodjuk bele a keveréket egy tortaformába, majd tegyük a mélyhűtőbe 10 percre.

2. Az 1/4 csésze tejszínt tegyük egy kis bögrébe, és adjuk hozzá a zselatint – hagyjuk állni 5 percig.

3. Robotgépben dolgozzuk össze a maradék tejszínt, a krémsajtot az avokádót, a lime levét és héját, valamint a kristálycukrot, amíg egyenletes masszát nem kapunk.

4. A zselatinos keveréket tegyük a mikróba 15-20 másodpercre (vigyázat, a tejszín könnyen kifut), majd adjuk hozzá melegen a sajttortakrémhez – keverjük ezt is össze a robotgépben.

5. Öntsük a masszát a hideg tortaalapra, és tegyük a tortát  mélyhűtőbe 1-2 órára. Tálalás előtt 30 perccel tegyük át a hűtőbe.

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top