A sorbet (vagy sörbet) tulajdonképpen egy gyümölcsös, hideg desszert, amely leginkább a jégkására hasonlít, így például tej sincs benne. Ez egyrészt szuper hír lehet azoknak, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, másrészt meg azért is praktikus, mert pofonegyszerűen elkészíthető otthon is – szinte alig kell néhány hozzávaló, és máris majszolhatjuk a hűsítő, édes sorbetet!
Hozzávalók:
- 1/2 ananász (nagyjából 2 csésze)
- 4-8 evőkanál cukor (az ananász érettségétől függ)
- 1/2 csésze víz
- egy kevés citromlé (elhagyható)
Elkészítés:
1. Az ananászt kockázzuk fel, és a többi hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe. Pürésítsük, amíg sima masszát kapunk belőle.
2. Fagyasszuk le az ananászos masszát 1-2 órára.
3. Ha van fagyigépünk, használjuk azt, de semmi gond, ha nincsen: ilyenkor csak turmixgépben újra keverjük át a sorbetet, és fagyasszuk le további 5 órára. Ha igazán vagányak akarunk lenni, tálaljuk egy fél ananászban.