Gasztro

Ez a mennyei ananászsorbet lesz a nyári kedvenced

A fagyi helyett sokkal egészségesebb, tejmentes megoldás lehet a házi sorbet készítése – ez az ananászos verzió különleges és szuper könnyen összeállítható.

A sorbet (vagy sörbet) tulajdonképpen egy gyümölcsös, hideg desszert, amely leginkább a jégkására hasonlít, így például tej sincs benne. Ez egyrészt szuper hír lehet azoknak, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, másrészt meg azért is praktikus, mert pofonegyszerűen elkészíthető otthon is – szinte alig kell néhány hozzávaló, és máris majszolhatjuk a hűsítő, édes sorbetet!

Ez a mennyei ananász sorbet lesz a nyári kedvenced 

Hozzávalók:

  • 1/2 ananász (nagyjából 2 csésze)
  • 4-8 evőkanál cukor (az ananász érettségétől függ)
  • 1/2 csésze víz
  • egy kevés citromlé (elhagyható)

Elkészítés:

1. Az ananászt kockázzuk fel, és a többi hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe. Pürésítsük, amíg sima masszát kapunk belőle.

2. Fagyasszuk le az ananászos masszát 1-2 órára.

3. Ha van fagyigépünk, használjuk azt, de semmi gond, ha nincsen: ilyenkor csak turmixgépben újra keverjük át a sorbetet, és fagyasszuk le további 5 órára. Ha igazán vagányak akarunk lenni, tálaljuk egy fél ananászban.

 

TheGirlWhoAteEverything

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top