A nyári grillpartikról nem hiányozhat egy kis mediterrán ízvilág – ebben a mártogatósban pedig 8 rétegnyit is találsz belőle! Nemcsak isteni finom, hanem kiadós és látványos is. Ha még egy kis ropogós pitát is kínálsz mellé, tuti, hogy mindenki odalesz érte!
Mediterrán mártogatós
Hozzávalók:
A pestóhoz:
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1/4 csésze pörkölt fenyőmag
- 1 csésze friss koriander
- 1/4 csésze reszelt parmezán
- só, bors
A mártogatóshoz:
- 2 csésze hummusz
- koriander pesto (lásd fent)
- 1/4 uborka, apróra kockázva
- 1/4 csésze apróra vágott zöld paprika
- 1/4 csésze lilahagyma, felkockázva
- 1/4 csésze szárított paradicsom
- 1/4 csésze morzsolt feta
- 1/4 csésze pörkölt fenyőmag
- olívaolaj
- pita
Elkészítés:
- A pesto hozzávalóit, a sajton kívül, aprítógépben vagy turmixban keverd össze. Végül add hozzá a parmezánt, és sózd, borsozd ízlés szerint.
- Egy 20-25 centi átmérőjű kerek tál aljában oszlasd el a hummuszt. Ezután öntsd rá a pestót és azt is egyenletesen oszlasd el, de a kettőt ne keverd össze!
- Szórd a zöldségeket, a fetát és a fenyőmagot a mártogatós tetejére, majd locsolj rá egy kis olívaolajat. Kínáld pitával! Jó étvágyat hozzá!