Fánk, olaj és liszt nélkül? Igen! Ráadásul szupercsokis kivitelben. Ha megkívántad a fánkot, de nincs kedved az olajban sütögetéssel bíbelődni, készítsd el ezt az egyszerű változatot. Ha gluténérzékeny vagy, akkor is kipróbálhatod, hiszen teljesen gluténmentes. Íme:
Házi csokis fánk (gluténmentes)
Hozzávalók:
12 darabhoz
- 100 g étcsoki
- 150 g vaj
- 50 g kakaópor
- 150 g cukor
- 1 ek. vaníliakivonat
- 5 tojás
- 100 g olvasztott csoki
- 50 g cukorgyöngy, vagy más díszítőelem
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Az étcsokit a vajjal együtt olvaszd fel közepes láng felett. Keverd bele a kakaót, a cukrot és a vaníliát.
- Vedd le a tűzről, és egyenként keverd hozzá a tojásokat.
- Fogj egy ív zsírálló papír, és készíts belőle 12 kis golyót! Ezeket tedd a muffinformák közepébe. Önts köréjük a tésztából, de vigyázz, ne lepje el őket.
- 8-10 percig süsd a fánkokat.
- Óvatosan vedd ki őket a formából és mártsd olvasztott csokiba, cukorgyöngybe a tetejüket. Már készen is vagy!