A roti jala (roti dzsala) maláj specialitás, amely neten már népszerű egy ideje mutatós külseje és egyszerű elkészítése miatt. Maláj neve eredetileg “hálós kenyeret” jelent, de a kenyérnél sokkal jobban hasonlít a mi palacsintánkra, annyi különbséggel, hogy itt kókusztejjel és egy kevés kurkumával bolondítják meg a tésztát. Az elkészült roti jala szuper összetekerve köretnek keleties hangulatú húsos vagy zöldséges ragukhoz, de meg is tölthetjük, mint az általunk ismert palacsintákat.
Az elkészítése nagyon egyszerű, sőt, kimondottan mókás, ha az alábbi videó utasításait követjük – elég egy műanyag flakon, amelynek a kupakjára lyukakat vágunk, és máris elkészíthetjük a vicces, lukacsos lepényeket:
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 1 csésze víz
- 1 csésze kókusztej
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál kurkuma