Ha grillpartira vagy piknikre vagy hivatalos, és szeretnél valamilyen finomsággal hozzájárulni a menühöz, készíts tésztasalátát! De ne akármilyet: válaszd a Pinterest kedvenc receptjét, amire már 600 ezer felhasználó esküszik – ezzel tuti nem lőhetsz mellé.
Sült fokhagymás tésztasaláta
Hozzávalók:
8 adaghoz
- 1 fej fokhagyma
- fél ek. olívaolaj
- 450 g kagylótészta
- 425 g ricotta
- 1/4 csésze reszelt parmezán
- só, bors
- 3 csésze bébispenót
- 500 g koktélparadicsom
Elkészítés:
- Egy éles késsel vágd le a fokhagyma tetejét. Az így maradt fokhagymát héjastul tedd egy tálba, locsolj rá fél evőkanálnyi olívaolajat és egy fedővel tedd be 2 percre a mikróba! Nagyon jó illata lesz, és kellemesen megpuhul majd. Ha kicsit kihűlt, hámozd meg és aprítsd fel!
- A kagylótésztát a csomag utasításai szerint főzd meg sós vízben.
- Amíg a tészta fő, keverd össze a ricottát a fokhagymával, egy kis sóval és borssal. Adj hozzá egy fél csészényi forró vizet a tészta főzőlevéből is.
- A koktélparadicsomokat vágd félbe.
- Ha a tészta elkészült, szűrd le, majd tedd vissza a meleg edénybe, és abban keverd hozzá a ricottás krémet, a paradicsomokat és a spenótot, végül pedig a parmezánt is.
- Hagyd teljesen kihűlni, és tálalásig tartsd a hűtőben. Jó étvágyat hozzá!