Gasztro

A legomlósabb epres-narancsos muffin

Ilyen a muffin, ha vakációzik: mennyeien omlós és frissítően gyümölcsös!

Nyáron, a fagyidömping alatt mintha egy kicsit háttérbe szorulnának a muffinok. A most következőnek azonban a kánikulában sem lehet ellenállni: frissítően narancsos, édesen epres és elképesztően szaftos!

 Epres-narancsos muffin

A legomlósabb epres-narancsos muffin

Hozzávalók:

  • másfél csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csésze fehérliszt
  • fél csésze cukor
  • 1 ek. sütőpor
  • 1/4 kk. só
  • 1 ek. frissen reszelt narancshéj
  • másfél csésze narancslé
  • fél csésze növényi olaj
  • 1 nagyobb tojás
  • 1 ek. vanília kivonat
  • 2 és fél csésze eper, felkockázva

Elkészítés:

  1. 190 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy kivajazott papírokkal bélelt 12 lyukú muffintepsit.
  2. Keverd össze a liszteket, a cukrot, a sütőport és a sót. Egy másik tálban vegyítsd a narancshéjat, a narancslevet, az olajat, a tojást és a vaníliát, majd keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat egy fakanállal. 
  3. Egy jókora evőkanálnyit tégy a tésztából mindegyik muffinformába, majd szórj rá egy evőkanálnyi epret. Ezután oszlasd el a maradék tésztát, majd jöhet még egy adag eper a muffinok tetejére.
  4. 17-20 percig süsd a muffinokat, amíg aranybarnák nem lesznek. 5 percig hagyd hűlni, és csak azután láss hozzájuk. Jó étvágyat!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top