Csapjunk le még egy kis eperre, amíg még kapható, és készítsük el ezt az epres–brownie-s sajttortát! Az eper és a csoki egyébként is nyerő páros, egy krémes sajttortával kiegészítve pedig egyszerűen ellenállhatatlanok!
Epres–brownie-s sajttorta
Hozzávalók:
- 1 doboz instant brownie mix
- 720 g krémsajt
- 200 g cukor
- 1 ek. vaníliakivonat
- 150 ml forró víz
- 1 ek. zselatinpor
- 300 ml tejszín, habbá verve
- 200 g friss eper
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A brownie mixet a doboz utasításai szerint keverd ki, majd öntsd egy 23 centis, kivajazott tortaformába. 20 percig süsd, ezután hagyd kihűlni.
- A krémsajtot a cukorral és a vaníliával együtt keverd krémesre, robotgép segítségével.
- A zselatinport forró vízben oldd fel, majd keverd a krémsajthoz.
- A krémmel kend meg a torta tetejét, és hagyd 4-6 órán át dermedni.
- Tálalás előtt díszítsd ki tejszínhabbal és rengeteg friss eperrel. Jó étvágyat hozzá!