A kerti partikról a legtöbb embernek a hús ugrik be, pedig rengeteg ízletes zöldség is érkezhet a grillről! Például a nyár nagy kedvence, a kukorica. A főtt kukorica is isteni, de a grill segítségével még többet kihozhatsz a kukoricából. Mutatunk egy szuper receptet, amit érdemes kipróbálni a nyáron:
Amire szükséged lesz (4 adaghoz):
- 4 cső kukorica a héjával együtt
- só, vaj
- grillsütő vagy grillserpenyő
- konyhai olló
- kés
- konyhai csipesz
Így készítsd el:
- Melegítsd forróra a grillsütőt vagy serpenyőt. A felületét vékonyan kend meg olajjal.
- A kukorica héjának vágd le a végét, és egy réteget távolíts el róla.
- Helyezd a kukoricákat a grillre, tégy rájuk egy fedőt, és süsd őket 5 percig. Távolítsd el a fedőt, és hagyd őket még 5 percig. Fordíts rajtuk egyet, és újabb 5 percig süsd. Addig folytasd ezeket az 5 perces intervallumokat, amíg a héjuk feketedni nem kezd. Nagyjából 15-20 perc az egész folyamat.
- Vedd le csipesszel a kukoricát a grillről, és hagyd 5 percig hűlni. Ezután könnyen el tudod róla távolítani a héját. Sózd meg ízlés szerint, és hagyj ráolvadni egy kis vajat is. Jó étvágyat hozzá!