Epres minigalette
Lassan minden gyümölccsel kipróbálom a galette-t. Az áfonyás változat után itt az epres, amelyet kevés mandulával tettem különlegesebbé.
Frissen, langyosan az igazi. A porhanyós tészta a kicsorduló eper levével olyan kulináris élmény, amelyet nem cserélnék el egy cukrászdaival sem.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg mandulaliszt
- 3 ek. cukor
- 1/4 kk. sütőpor
- 20 dkg vaj
- 1 ek. vaníliás cukor
- 3 ek. hideg víz (vagy amennyi szükséges)
A töltelékhez:
- 40 dkg eper
- 1 ek. cukor
- 1 ek. étkezési keményítő
- 1 vaníliarúd
A tetejére:
- 2 ek. tej
- 4 ek. mandula lapka
- 4 szem eper
A recept a Tétova ínyenc blogon folytatódik.
Brownie sok eperrel
“Egyre jobb áron egyre finomabb epret kapunk, úgyhogy ontjuk az epres sütiket, végre, végre, végre! Nem is kell túlbonyolítani, engedjük, hogy az egyszerűségben kibontakozzon ez a néhány íz, és egymásba érve fergeteges élményhez juttasson bennünket!
Szépen mondtam?”
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg étcsoki (nálam min. 66%-os)
- 2 ek. kakaópor
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 4 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 3 ek. cukor
- sok-sok eper
A recept Maimoni blogján folytatódik.