Ropogós csirke
Amikor a csirkemell kap pikáns mustárt, könnyű joghurtot, tojást és kukoricapelyhet, akkor azt már legfeljebb egy krémsajtos burgonyával fokozhatjuk, amit megbolondítunk frissen facsart citromlével és zsenge hagymával. Szeretni fogjátok!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell felszeletelve
- só a fűszerezéshez
- kétharmad bögre natúr joghurt (1 kis pohárnak felel meg, 130-140g)
- 3 ek. mustár (én dijonit használtam, ha sima mustárt használunk, akkor mehet bele több is, mert az nem olyan karakteres)
- 1 tojás keveréke
- 4-6 bögrényi natúr kukoricapehely/Corn Flakes (200-250 g)
- étolaj a kisütéshez
A recept a Rupáner-konyha blogon folytatódik.
Krémes rántott csirke
Az úgy van nálunk, hogy legalább kéthetente rántott húst kell sütni. Nagyon ritkán készül disznóhúsból, mert annyira nem is szeretem, meg soha nem lesz igazán puha, szaftos, omlós. Általában egész csirkecombot veszek, kifilézem (a csontokból lesz a leves) , és úgy rántom ki.
Vagy az alsó részét a gyerekeknek így. De lássuk be, néha kell egy kis változatosság, így nemrég kipróbáltam valami újat. Nagyon megtetszett ez a bunda, ami ugyan egyáltalán nem ropog, viszont a sajttól olyan lesz, mintha valami krémesen lágy réteg venné körül a húst, (sajnos?) abbahagyhatatlan…
Hozzávalók 4 főre:
- 6 csirke felsőcomb-filé (vagy 1 kg csirkemell, kisebb darabokra vágva)
- Só
- Bő olaj a sütéshez
A bundához:
- 1 tojás
- 6 dkg tömlős sajt (folyósabb fajtát válasszunk)
- 0,5 dl olaj
- 1 nagy csipet só
- 15 dkg liszt
- 1,4 dl tej
A recept a Tetovált lány konyhája blogon folytatódik.