A hétvége kedvence: epres túrótorta

nlc | 2017. Június 11.
Ez a süti valami eszméletlen finom! Ha van egy tartalmas leves előtte, akkor akár második is lehet belőle, de a grillezés végén is jól fog esni!

 

Epres túrótorta

Hozzávalók a kekszalaphoz:

  • 150 g olvasztott vaj
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 200 g darált zabkeksz

Hozzávalók a túrókrémhez:

  • 500 g félzsíros túró
  • 200 g vaj
  • 4 tojássárgája
  • 4 ek. hideg víz
  • 1 citrom
  • 250 g porcukor
  • 1 tasak zselatin

Hozzávalók a tetejére:

  • 300 g friss eper
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

•Kibéleljük egy 20-22 cm-es tortaforma alját sütőpapírral.

•Megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a darált keksszel, majd egyenletesen elkenjük a tortaforma alján.

•8-9 perc alatt 160 fokon megsütjük. 

•A szoba-hőmérsékletű vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és tojássárgákkal, hozzáadjuk a túrót, és tovább keverjük. 

•A zselatint elkészítjük a hátoldalán található leírás alapján: a zacskó tartalmát elkeverjük 4 evőkanál hideg vízben, kicsit állni hagyjuk, hogy megszívja magát, végül 20 másodpercre betesszük a mikróba.

•Egy teáskanálnyi túrós masszát hozzákeverünk a meleg zselatinhoz (ezt nevezzük hő kiegyenlítésnek), végül hozzákeverjük az összes zselatint a túrós krémhez, amelyet ráöntünk a megsült tésztára.

•A kész tortát hűtőbe tesszük, és hűlni hagyjuk.

•Tálalás előtt alaposan megmossuk az epret, felvágjuk, és feldíszítjük a tortát.

 

 

 

Exit mobile version