
Imádjuk a görögdinnyét, hiszen a nyári kánikulában a desszert problémáját is simán megoldhatjuk vele. A kérdés már csak az, hogyan tálaljuk ízlésesen és mutatósan a vendégeinknek – faragjunk belőle kaktuszt!
Ha ősszel már tökéletesítetted a tökfaragó képességeidet, akkor egy görögdinnye kifaragása meg se fog kottyanni. De akkor se aggódj, ha a kaktuszdinnye lesz az első alkotásod – nem kell hozzá nagy kézügyesség!

Amire szükséged lesz:
- egy dinnye
- egy éles, kisebb méretű kés
- fogpiszkálók
- fagyiskanál
- kaktusz és virág alakú sütiforma
- filctoll
Így készítsd el:
- Fektesd le a dinnyét, és először rajzold a kaktusz formáját a dinnyére.
- Vágd körbe a vonal mentén.
- A dinnye kivágott belsejéből szaggass kaktusz- és virágformákat.
- A kaktusz száraiba szurkálj fogpiszkálókat. Már készen is vagy!
