Rizibizi
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg zsenge zöldborsó
- 30 dkg rizottó rizs
- 25 dkg húsos szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2-3 dkg vaj
- extra szűz olívaolaj
- 1,5 l zöldségleves vagy húsleves
- 10 dkg parmezán
Elkészítés
A felkockázott hagymát olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, enyhén pirítsuk meg. Tegyük bele a zöldborsót, pár percig pároljuk, majd öntsük hozzá a rizst. Ha üvegesedni kezd a rizs, öntsük hozzá a bort, és folyamatosan keverjük. Amikor a rizs magába szívta a bort, adjunk hozzá egy merőkanál alaplevet, keverjük. Ezt addig végezzük, míg az alaplé elfogy. (Mindig várjuk meg, amíg felszívta a levet, csak ezután jöjjön a következő merőkanál lé.) Ha megfőtt a rizs (18-20 perc), adjuk hozzá az utolsó adag levet, de ne főzzük el teljesen. Keverjünk hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, azonnal tálaljuk. Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg parmezánnal.
Még több gyors vacsora receptje az NLCafén:
- Gyors vacsora: bolognai csőben sütve
- Lengyel palacsinta – gyorsan valami finomat vacsorára
- Ez lesz a kedvenc gyors vacsorád! Csípős csirkeszárny
- Gyors vacsora: sajtos töltött gomba