Gyors vacsora nyári hétköznapokra: paradicsomos-fetás lepény

nlc | 2017. Június 14.
Az egyik legjobb módja a friss, nyári paradicsomok és a feta sajt élvezetének ez a lepény, amit egy hétköznap este is gyorsan összedobhatunk.

A nyár friss és lédús paradicsomai köszönőviszonyban sincsenek a téli paradicsomokkal. Ezért érdemes minél jobban kiélvezni a szezonjukat, és akár mindennap belakni belőlük! Egy vacsorának például itt van ez az egyszerű és gyors paradicsomos lepény, melyet a feta sajt tesz még ínycsiklandóbbá:

 Fetás-paradicsomos lepény

Hozzávalók:

4-6 adaghoz

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Egy enyhén kilisztezett deszkán nyújtsd nagyjából kör alakúra a tésztát.
  3. Szórd a tészta belsejébe a felkockázott fetát (hagyj a szélén egy 4-5 centis szegélyt), a hagymát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a sót és a borsot, majd végül oszd el a tetején a paradicsomokat és a rozmaringszárakat is.
  4. 40-50 percig süsd, majd 10 percig hagyd hűlni, de tálald még melegen. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Exit mobile version