Ha nyaranta nálad is végre burjánzik az ablakban vagy az erkélyen a bazsalikom, akkor nincs más hátra, végre készülhet a házi pesto! Készítsd el egyszer, aztán tárold a hűtőben, hogy csak elő kelljen kapni, mikor tésztával, salátával vagy pirítóssal élveznéd. Íme, egy tökéletes recept, amiben nem fogsz csalódni:
Házi pesto
Hozzávalók:
- 2 csésze friss bazsalikom
- 1/4 csésze pörkölt fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- fél csésze reszelt parmezán
- 1/4 tk. só
- 1/2 csésze olívaolaj
Elkészítés:
- Minden hozzávalót turmixolj össze.
- Ha szükséges, adj hozzá 1-1 evőkanálnyi olívaolajat, vagy még egy kis sót. Tárold hűtőben, vagy főzz hozzá tésztát!