Clafoutis: a francia cseresznyés pite

nlc | 2017. Június 16.
A cseresznyés pitének ezer arca van, ahány ország és nemzet, annyiféle tészta kerülhet hozzá. A franciák cseresznyés sütije elronthatatlan, megunhatatlan, őrületesen finom, és végtelenül egyszerű elkészíteni.

Nálunk a cseresznye leggyakrabban piskótatésztába, vagy kelt tésztába kerül, hogy elkészüljön az igazi nyári desszert. Piteformába az amerikai verzión kívül még a franciák teszik. De míg az előbbi alapból egy omlós száraz tészta, amin a cseresznye leve lazít, addig a francia cseresznyés pite, a clafoutis egy szaftos, nedves tésztájú nyári sütemény.

Cseresznyés pite, a nyári kedvenc

A cseresznyés piték, lepények, piskóták a nyári szezon legnagyobb favoritjai. Lehet hagyományos cseresznyés pitét készíteni. Ilyenkor a cseresznyés pite tésztája nem tér el a hagyományos almástól. De feltétlenül próbáljuk ki a fordított cseresznyés pitét is. Elkészítése és a végeredmény is garantáltan emlékezetes élmény lesz.
A cseresznyés pite mellett más süteményt is próbáljunk ki bátran, hiszen hosszú még a nyár!

A francia cseresznyés pite hozzávalói

A francia cseresznyés pite elkészítése

 

Exit mobile version