nlc.hu
Gasztro
Kesudió még sosem volt olyan finom, mint ebben a receptben

Kesudió még sosem volt olyan finom, mint ebben a receptben

Vigyázat, súlyosan addiktív ropogtatnivaló következik!

 A kesudió már önmagában is elég addiktív nassolnivaló, ebben a vaníliás bundában átsütve pedig egyszerűen ellenállhatatlan! Nassolhatod magában, vagy hozzákeverheted a granoládhoz is. Íme, a recept:

Vaníliás kesudió

Kesudió még sosem volt olyan finom, mint ebben a receptben

Hozzávalók:

3 csészéhez

  • 1/4 csésze barna cukor
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • 1 tk. só
  • fél tk. fahéj
  • 1 nagyobb tojás
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 3 csésze natúr kesudió

Elkészítés:

  1. 150 fokra melegítsd elő a sütőt és készíts elő egy sütőpapírral borított tepsit.
  2. Keverd össze a cukrokat, a sót és a fahéjat.
  3. Verd fel a tojást a vanília kivonattal, majd forgasd meg benne a kesudiót.
  4. Szórd a cukrot a tetejére és keverd össze alaposan! 
  5. Oszlasd el a tepsin, majd 30 perc alatt süsd aranybarnára.
  6. Hagyd teljesen kihűlni. Légmentes dobozban, hűtőben egy hónapig tárolhatod.

thekitchen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top