A frittatánál kiadósabb és finomabb reggelit rajzolni sem lehet. A receptje pedig pofonegyszerű: tulajdonképpen bárhogy variálhatjuk a 6 tojás + 2 csésze zöldség + 3 csésze saláta formulát. Íme, egy szuper nyárias változat:
Egyszerű sajtos-zöldséges frittata
Hozzávalók:
6 főre
- 1 ek. olívaolaj
- 1 kisebb piros kaliforniai paprika, felkockázva
- fél lila hagyma, felaprítva
- fél tk. só
- 1 cukkini, felkockázva
- 3 csésze spenót, rukkola vagy fodros kel
- 6 friss bazsalikomlevél
- 6 tojás
- fél csésze reszelt parmezán
- fél tk. bors
- 2 szál újhagyma, felkarikázva
- 85 g kecskesajt
Elkészítés:
- 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
- Az olívaolajat hevítsd fel egy tűzálló serpenyőben. Puhítsd meg rajta a paprikát és a lila hagymát, szórd rájuk a sót. Add hozzá a cukkinit, a spenótot és a bazsalikomot is, és nagyjából még 3-5 percig süsd.
- A tojásokat verd fel és keverd el a sajttal és a borssal. Öntsd a zöldségek tetejére, majd szórd meg az egészet az újhagymával és a morzsolt kecskesajttal.
- Tedd be a sütőbe, és 8-12 percig süsd. Mielőtt felvágnád, 5 percet hagyd állni. Jó étvágyat hozzá!