A kánikulában sokszor egy porcikánk sem kívánja a húsételeket, ezért ilyenkor egyre gyakrabban kerülnek elő az olyan receptek, mint a töltött padlizsán. Most megmutatjuk, hogyan készül a quinoás változata!
Quinoás padlizsánhajók
Hozzávalók:
4 adaghoz
- 2 padlizsán
- olívaolaj
- fél tk. só, bors
- 1/4 csészényi aprított hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél csésze quinoa
- 1 csésze zöldségleves alaplé
- 1 csésze mozzarella sajt (a vegán változathoz vegán mozzarella)
- 1 csésze marinara szósz
Elkészítés:
- 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A padlizsánokat hosszukban vágd ketté, és kanalazd ki a belsejüket.
- A padlizsánhajókat locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval, borssal, majd tedd be 10 percre a sütőbe.
- Ezalatt hevíts 1 kiskanál olívaolajat egy serpenyőben, és puhítsd meg rajta a hagymát. Add hozzá a fokhagymát és a quinoát, pirítsd 2 percig.
- Öntsd a quinoára az alaplevet, forrald fel, majd főzd 15 percig.
- A megfőtt quinát oszd el a padlizsánokban, szórj rá sajtot, majd locsold meg a szósszal. A tetejére jöhet még egy kis sajt, majd az egész mehet 20-25 percre a sütőbe.
- Tálalás előtt kínáld meg egy kis petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!