Míg jégkrémekből hatalmas, jégkrémszendvicsekből elenyésző a választék a boltok hűtőpultjaiban. De sebaj, hiszen otthon is isteni fagyiszendvicset készíthetünk, ráadásul egészséges, kalóriacsökkentett változatban!
Jégkrémszendvics egészségesen
Hozzávalók:
- 2 csésze görög joghurt
- 2 ek. méz
- 1-2 vaníliarúd kikapart magjai
- másfél csésze zabpehelyliszt
- fél csésze kókuszolaj
- 1/4 csésze méz
- 2 tk. vaníliakivonat
- 1 tojás
- 1 tk. szódabikarbóna
- egy csipet só
- fél csésze étcsoki chips
Elkészítés:
- 190 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A joghurtot keverd össze a 2 evőkanál mézzel és a vaníliarúd magjaival. 2 órára tedd be a fagyasztóba.
- Keverd össze a kókuszolajat, a mézet, a vaníliát és a tojást, majd add hozzá a zabpehelylisztet, a sót és a szódabikarbónát is. Végül forgasd a tésztába a csokichipset.
- Egy fagyiskanál segítségével készíts 8 gombócot a tésztából. Tedd őket egy kiolajozott sütőpapírral borított tepsire, majd lapítsd ki őket korongokká. 8-10 percre tedd őket a sütőbe.
- Amíg a sütik hűlnek (minimum 10 perc), addig vedd ki a fagyasztott joghurtot, és hagyd azt is állni egy kicsit, hogy puhuljon.
- Egy-egy fagyiskanálnyit tégy a joghurtból 4 darabra a sütik közül, majd illeszd össze őket szendvicsekké. Még 1 órára tedd a szendvicseket a mélyhűtőbe, aztán csak élvezd!