A kánikula idején se hagyd ki az ebédet, még akkor sem, ha úgy érzed, vízen kívül semmi nem fér beléd. Válassz inkább egy olyan frissítő és könnyű fogást, mint a most következő gyümölcsös-spenótos saláta! Amellett, hogy megadja a kellő energiát és felfrissít a melegben, isteni finom, és még a diétádba is belefér. Mutatjuk.
Hozzávalók 6 adaghoz:
- 140 g spenótlevél
- 1 bögre felszeletelt eper
- 1/2 bögre áfonya
- 1/2 bögre vékonyra csíkozott lila hagyma
- 1 vékonyra szeletelt alma
- 1 bögre pirított dió, félbevágva
- fetasajt
Az öntethez:
- 1 bögre eper
- 1/4 bögre balzsamecet
- 1/4 bögre olívaolaj
- 1 k. dijoni mustár
- 1 ek. méz
- 1 gerezd fokhagyma
- csipet só, bors
Elkészítés:
- Az öntet hozzávalóit turmixban keverd simára. Hagyd állni egy kicsit.
- Vágd fel a saláta hozzávalóit. Vegyítsd egy nagy tálban.
- Locsold meg az öntettel és szórd meg morzsolt fetasajttal. Jó étvágyat!
Forrás: Tasty