Vesd bele magad a nyárba: tökfőzelék kovászos uborkával

nlc | 2017. Július 04.
Bárki bármit is mond, a tökfőzelék igenis finom. A kovászos uborkával savanyított tökfőzelék pedig őrületesen finom. Ennél könnyebb, hűsítőbb nyári fogást nem igazán találhatunk a nagy hőségben. A legszebb persze az lenne, ha a kovászos uborkát magunk tesszük el, a tököt pedig a kertben szedjük le, de ha erre nincs lehetőség, akkor irány a piac, vásároljunk be egy jó tökfőzelékhez.

Ahogy az őszhöz egyre inkább nálunk is hozzá tartozik a sütőtök, ugyanúgy elválaszthatatlan a friss, zsenge spárgatök a nyártól. Elkészíthetjük ezerféleképpen, mégis a tökfőzelékre szavazunk ezúttal, mely akár hidegen is feldobja a nyári ebédidőt.

Csak tök lazán

A tökfélék elárasztják a kerteket vagy a piacok standjait: spárgatök, cukkini, csillagtök, úritök mind-mind felbukkanhatnak nagyobb tömegben a nyár közepén. A legkézenfekvőbb, amit készíthetünk belőle, az egy gyors tökfőzelék kaporral, amit ehetünk magában is, vagy adhatunk mellé fasírtot, esetleg pörköltet feltétnek. Mi most egy különleges ízesítésű tökfőzeléket készítünk el.

A kovászos uborkás tökfőzelék hozzávalói

A kovászos uborkás tökfőzelék elkészítése

Exit mobile version