nlc.hu
Gasztro

Gombos Edina rátalált a magyar ízekre Amerikában

Hihetetlen: Ilyen magyar élelmiszereket tud beszerezni Floridában Gombos Edina

A már régóta Floridában élő egykori műsorvezető Instagram videóban számolt be róla, milyen elképesztő hazai finomságokra lelt egy floridai bolt polcain. Még gulyást is lehetett venni egyenesen a pultból!
Gombos Edina

Ha az ember hosszabb ideig külföldön él, egy idő után biztosan elkezdenek hiányozni neki a hazája ízei. Így van ezzel Gombos Edina is, aki Floridát választotta pár éve az otthonául, és a szerencséjére Florida egy olyan hely, ahol jelentős magyar kisebbség található.

Edina rendszeresen posztol videókat a kinti életéről, legutóbb pedig arról számolt be lelkesen, hogy találtak egy európai boltot, ahol rengeteg magyar termék kapható.

Korábban többnyire orosz boltokból szerezték be az ízlésvilágukhoz közel álló finomságokat, ám az új boltban számos valóban magyarországi termék kapható, ahogy amerikai magyarok családi vállalkozásai által készített élelmiszerek is – derül ki a két videójából, amit a 168 óra fedezett fel.

Az üzlet polcain kis zászló segítik, hogy melyik termék melyik ország gasztrokultúráját képviseli, így nem lehet téveszteni. Bár a Túró Rudi Oroszországból jön (eredetileg is onnan származik), de Edina talált a bolt polcain savanyú uborkát, magyaros fűszerpaprikát, kovászos uborkát és tokaji bort is, miközben a pultból lehet venni friss pörköltet (goulasht), töltött káposztát és töltött paprikát is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top