Könnyű megmondani, hogy eredeti, hagyományos tabbouleh-val van-e dolga az embernek: ha igen, akkor szinte ki sem látszik a petrezselyemből. A most következő recept alapján te is elkészítheted – halakhoz, húsokhoz, pitához vagy falafelhez is isteni lesz!
Tabbouleh
Hozzávalók:
- 3 csokor friss petrezselyem
- 3 nagyobb méretű koktélparadicsom
- másfél csésze főtt bulgur
- egy fél lila hagyma
- 2/3 csésze citromlé
- 1/3 csésze olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
- Keverd össze az olívaolajat és a citromlevet, majd adj hozzá 1-1 kiskanál sót és borsot. Keverd bele a bulgurt, és hagyd állni, amíg összevágod a zöldségeket.
- Aprítsd fel a petrezselymet (aprítógépben is megteheted), a paradicsomoknak távolítsd el a magjait, és a hagymával együtt vágd fel egészen apró kockákra.
- Végül keverj össze minden hozzávalót, és ha szükséges, sózd, borsozd tovább. Jó étvágyat hozzá!