Gasztro

Variációk hűsítő gyümölcsös limonádéra

Egy nyári kerti partira, vagy csak úgy kiülve a teraszra, szenzációsan finom, és jól is néz ki egy kancsó gyümölcsös limonádé. Főleg, ha szezonjában friss, színes gyümölcsökkel és zöld levelekkel turbózzuk fel jeges limonádénkat. A lényeg, hogy minél nagyobb mennyiségben gyártsuk le, mert a nagy melegben ez lesz a favorit.

A hűsítő, jeges italok számának igazából csak a fantáziánk szabhat határt, hiszen minden jöhet, amit szeretünk inni: teával, cukorral, mentesen, tejalappal vagy gyümölccsel. Lényeg, hogy az ízlésünknek megfelelően készítsük el és hagyjunk időt bőven, hogy lehűljön az itókánk, és hogy a hőmérsékletet ne bízzuk a véletlenre, szervírozás előtt a poharat bőven kínáljuk meg jéggel.

Gyümölcsökkel a limonádé is finomabb

A csak citromos, cukros limonádé már a múlté, illetve ennél már többre vágyunk, ha limonádét rendelünk egy vendéglátóhelyen. Miért ne kényeztetnénk magunkat otthon is gyümölcsös limonádékkal? A citromlé helyett, darabolt citrommal, lime-mal és naranccsal tömhetjük tele poharainkat.

Barackos-málnás limonádé

Hozzávalók:

  • 3 szem őszibarack vagy nektarin
  • 15 dkg friss málna
  • víz
  • jég
  • 2 citrom
  • 2 lime
  • méz vagy cukor ízlés szerint
  • mentalevél
Variációk hűsítő gyümölcsös limonádéra

Elkészítés:

  • 2 puha barackból, a málna feléből, 1 citrom levéből összeturmixoljuk az alapot, majd annyi mézzel, illetve cukorral édesítjük, hogy ízlésünknek megfelelő legyen.
  • Engedjük fel vízzel.
  • A maradék málnát fagyasszuk le, szemenként, hogy ne ragadjanak össze.
  • A maradék citrom és lime héját alaposan megmossuk, felkockázzuk és a pohár aljába tesszük.
  • Felengedjük a gyümölcsös limonádéval, megszórjuk mentalevéllel.
  • Jöhetnek bele a jéggé fagyott málnaszemek, a jégkockák, és kész is a gyümölcsös limonádé.

Gyümölcsös, limonádés jégkrém

Hozzávalók:

  • Bármilyen gyümölcs, ami otthon van: kivi, görögdinnye, málna, áfonya
  • méz vagy cukor
  • 3 citrom
  • mentalevél
Variációk hűsítő gyümölcsös limonádéra

Elkészítés:

  • A mézből, vagy cukorból és két citrom kifacsart levéből elkészítjük a gyümölcsös, házi limonádé alapját.
  • Beleszórjuk a mentaleveleket, felöntjük vízzel.
  • A kiwt, és a maradék citromot vékony szeletekre vágjuk, majd a málnával esetleg áfonyával együtt a limonádéhoz adjuk.
  • Az egészet a hűtőbe tesszük, hogy jól kihűljön.
  • Majd jégkrémes formákba vagy kis műanyag poharakba töltjük, figyelve arra, hogy minden pohárkába kerüljön vegyesen színes gyümölcs.
  • Beleállítjuk a pálcikákat a poharakba, és a fagyasztóba tesszük.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top